Διαθερμία RADARMED 2500C

Διαθερμία RADARMED 2500Cdiather

Η διαθερμία φυσικοθεραπείας RADARMED 2500C της Medical Italia, διαθέτει LCD οθόνη με πλήρη απεικόνιση και έλεγχο των παραμέτρων λειτουργίας. Επιπλέον, διαθέτει πάρα πολλά πρωτόκολλα θεραπείας, αλλά και ελεύθερες μνήμες για την δημιουργία και αποθήκευση των νέων προγραμμάτων. Υπάρχει έλεγχος από μικροεπεξεργαστή και αυτόματη διάγνωση εντοπισμού προβλημάτων.

Οι διαθερμίες μικροκυμάτων είναι συσκευές εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Η ενέργεια αυτή όπως διαδίδεται μέσα στους ιστούς μετατρέπεται σε θερμότητα λόγω της απορρόφησης από τα διάφορα στρώματα. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα των ιστών σε νερό τόσο μεγαλύτερη είναι και η απορρόφηση της ακτινοβολίας και η παραγωγή θερμότητας σε αυτές τις διαθερμίες το βάθος θεραπείας μπορεί να φτάσει μέχρι τα 3,5 εκ., εφόσον το πάχος του λίπους της περιοχής δεν υπερβαίνει κάποια εκ. \

Η χρήση της ενδείκνυται σε υποξείες και χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις και σε παθολογίες όπου η αύξηση της θερμοκρασίας τοπικά έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον ασθενή.

Τέτοιες καταστάσεις είναι:

- Οστεοαρθρίτιδα

- Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα

- Τενοντοπάθειες όπως η επικονδυλίτιδα 

- Ρευματοειδής αρθρίτιδα

- Ορογονοθυλακίτιδα

- Μυϊκός σπασμός

- Μετατραυματικές καταστάσεις με οίδημα και δυσκαμψία των αρθρώσεων κα.