Κινητική ανάλυση βάδισης (Πελματογραφία)

1415776939 patoi orthopedikoi

Κινητική ανάλυση  βάδισης (Πελματογραφία)

Το πελματογράφημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις υψηλές φορτίσεις που ασκούνται στο πέλμα καθώς και το χρόνο παραμονής τους, το κέντρο βάρους, την ανάλυση της βάδισης στις διαφορετικές φάσεις στήριξης και αιώρησης. Τα ορθοτικά πέλματα [πάτοι] ειδικής κατασκευής είναι επίσης ιδανικά για την απορρόφηση των κραδασμών, την ευθυγράμμιση του διασκελισμού κατά τη βάδιση, καθώς και για την αντιμετώπιση των αθλητικών τραυματισμών. Χρησιμοποιούνται επίσης για την πρόληψη των παθήσεων της ποδοκνημικής άρθρωσης και του άκρου ποδός.

Συνήθως, τα περισσότερα πέλματα κατασκευάζονται από στατικά αποτυπώματα των ποδιών (γύψινα ομοιώματα, προπλάσματα). Αυτά τα αποτυπώματα, δεν μπορούν να αποτυπώσουν την κίνηση του ποδιού κατά την διάρκεια της βάδισης, ούτε τις δυνάμεις που ασκούνται σε κάθε σημείο του ποδιού μας. Το πλεονέκτημα του πελματογράφου είναι ότι δε χρειάζεται καμία προετοιμασία, ο εξεταζόμενος δεν αισθάνεται τίποτα και δεν υπάρχει πρόσληψη φαρμάκων. Το σημαντικότερο είναι ότι βάσει της εξέτασης υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ειδικών, εξατομικευμένων, ορθοτικών πελμάτων, από εξειδικευμένους επιστήμονες στην ορθοτική θεραπεία του κάτω άκρου. Έτσι, με το κατάλληλο πέλμα δίνεται και η ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα.

Με τις παραπάνω πληροφορίες και αναλύσεις και πάντα σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, κατασκευάζονται ειδικά ορθοπεδικά πέλματα για:

• Άτομα που παρουσιάζουν κάποια συστηματική πάθηση με εκδηλώσεις στα κάτω άκρα όπως, σακχαρώδη Διαβήτη, ρευματοειδή Αρθρίτιδα.

• Άτομα που στην καθημερινή τους ενασχόληση, νιώθουν τα πόδια τους βαριά και κουρασμένα

• Άτομα που ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες με σκοπό τη βέλτιστη δυναμική απόδοση και συγχρόνως τον περιορισμό μυϊκών κακώσεων/ τραυματισμών

• Διάφορες εμβιομηχανικές δυσλειτουργίες και παθήσεις όπως πελματιαία απονευρωσίτιδα, τενοντοπάθεια Αχιλλείου, πτώση μεταταρσίων, φλεγμονές, άκανθα πτέρνας, πλατυποδία, κοιλοποδία, πόνος στα σφυρά κλπ. καθώς και διόρθωση της λανθασμένης στάσης και βάδισης όπου έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεταξύ άλλων οσφυαλγίας και ισχιαλγίας.

Παιδιατρικά ορθοτικά πέλματα για:

• Βλαισοποδία (Πλατυποδία)

• Ραιβοϊπποποδία (Κοιλοποδία)

• Ανάσπαση έσω / έξω χείλους υπαστραγαλικής άρθρωσης

• Έξω /Έσω στροφή του ποδιού κατά τη βάδιση

• Βλαισογωνία

• Ραιβογωνία

• Ανισοσκελεία

Το υλικό των πάτων διαφέρει ανάλογα με την κατηγορία στην οποία απευθύνεται. Όλοι οι ορθοπεδικοί πάτοι έχουν την έγκριση του Ε.Ο.Φ. καθώς και την σήμανση C.E.

Το κέντρο είναι εξοπλισμένο με το πιο σύγχρονο σύστημα κινητικής ανάλυσης (Footchecker 4.0).  Η εξέταση πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού όπου ο θεραπευτής παρουσιάζει και συζητά τις αναλύσεις με τον ασθενή εξηγώντας του διάφορες παραμέτρους τησ δυναμικής ανάλυσης σε δυσδιάστατες και τρισδιάστατες εικόνες. Σε πιο σοβαρές καταστάσεις καταγράφει επιπρόσθετες πληροφορίες για τον ασθενή η/και προτείνει την χρήση ειδικών προσθετικών πελμάτων.

 analysi                   analysi2                  FOOTMOTION WEB 6 1024x675